Formål og strategi

Formål og strategi

Smagen af Fyn skal for medlemmerne være en ramme for netværk og samarbejde mellem fødevareproducenter, restauranter, forhandlere og forbrugere på Fyn – og udad til. Formålet er fortsat at udvikle en bevidst og synlig mad-kultur på Fyn – og at bringe en mangfoldighed af fynske kvalitetsfødevarer ud til forbrugerne - specielt på Fyn – og i de fynske restauranter og spisesteder – herunder institutioner. 

Det betyder at samarbejdet i Smagen af Fyn skal

  • synliggøre de fynske producenter af kvalitetsfødevarer og deres produkter overfor forbrugere, spisesteder og forhandlere – bl.a. via medierne og via fødevaremarkeder/messer og –events. 
  • øge kendskabet til- og viden om de lokale kvalitetsfødevarer – og deres mangfoldighed -  især hos de fynske forbrugere
  • udvikle bevidstheden omkring mad-kvalitet hos især de fynske producenter, forbrugere og forhandlere af fødevarer… 
  • gøde og udvikle en stolthed over de fynske producerede fødevarer hos de fynske forbrugere, spisesteder og forhandlere…
  • bidrage til at gøre lokale kvalitetsfødevarer mere tilgængelige for Fynboerne - o.a. andre på Fyn - specielt i de fynske dagligvare-butikker og spisesteder. 
  • fastholde og udvikle fokus på kvalitet og bæredygtighed hos de fynske fødevareproducenter.
  • skabe kontakt og muligheder f. dialog ml. de fynske producenter og forbrugerne
  • være en platform for netværk og samarbejde med andre aktører, der vil sætte fokus på regionale kvalitetsfødevarer.

Smagen af Fyn´s vision 
Visionen bag samarbejdet i Smagen af Fyn er intet mindre end en fynsk mad-revolution… Smagen af Fyn vil opnå…

  • at der på Fyn findes et mangfoldigt udvalg af lokalt producerede fødevarer af højeste kvalitet – som er tilgængelige på Fyn - og som udgør en høj andel af varerne på hylderne hos de fynske fødevareforhandlere og på de fynske spisesteder…
  • at Fynboerne har et stort kendskab til- og en stor viden om kvaliteten og mangfoldigheden af lokalt producerede fødevarer - og viser glæde og stolthed over dem
  • at Fynboernes forbrug indeholder en meget høj andel af lokalt producerede kvalitetsfødevarer – og at Fynske fødevareproducenter har en stor lokal afsætning af kvalitetsfødevarer 

Smagen af Fyn´s  medlemmer er kendetegnet ved at: 

  • De tilkendegiver kvalitetsbevidsthed – og vilje til at arbejde med fødevarekvalitet og bæredygtighed i fødevareproduktionen.
  • De tilkendegiver en holdning til produkt og produktion
  • Deres produkt og/eller produktion er kendetegnet ved en særlig kvalitet…
  • Produktionsprocessen indeholder et stort element af håndværksproduktion
  • Ejerne eller andre fagligt kompetente mennesker deltager i- / og kontrollerer hele produktionsprocessen
  • De er enten producent af kvalitetsfødevarer, eller professionel bruger- eller forhandler af fynsk producerede fødevarer, forbruger  – eller på anden måde eksponent for fynske kvalitetsfødevarer.
  • Virksomheden er hjemmehørende på Fyn og øerne